ייצוג במסגרת תביעות למיצוי ומימוש זכויות מול המוסד לביטוח לאומי, לרבות נפגעי עבודה, נכות כללית, ילד נכה, ועדות רפואיות וכו'. ליווי לאורך כל תהליך התביעה משלב ההכרה ועד להשגת קצבה ארוכת טווח.
מיצוי זכויות בביטוח לאומי
פגיעה בעבודה אינה אירוע נעים. חשוב להבין כיצד יש לפעול על-מנת למצות זכויות בביטוח הלאומי כנפגעי עבודה. כמובן שמדובר במידע תמציתי בלבד ואני זמינה למענכם לכל שאלה.
תחילה עליכם לשאול את עצמכם האם באמת מדובר ב"תאונת עבודה". למונח זה הגדרה עמומה בחוק – תאונה שנגרמה "תוך כדי ועקב" העבודה. מכל מקום, ככל שמדובר בתאונה קלאסית כמו פגיעה מציוד משרדי וכיוצא באלה, יש להתחיל במילוי טופס ב"ל-250 – "טופס למתן טיפול רפואי לנפגע עבודה". לאחר מכן עליכם להגיש תביעה לקבלת דמי פגיעה (ב"ל 211).
בשלב הבא וככל שתביעתכם תתקבל תזומנו לוועדה רפואית אשר תקבע, במידת הצורך, את נכותכם כתוצאה מהפגיעה בעבודה. מדובר בשלב הקריטי ביותר של ההליך, שכן החלטת הוועדה למעשה תחרוץ את גורלכם ביחס לקבלת מענקים וקצבאות מביטוח לאומי.
לכן כדאי מאוד להיעזר בעורך-דין לאורך ההליך, ובפרט בשלב הוועדה הרפואית.
חשוב להבין, ביטוח לאומי אינו מהסס לדחות תביעות ואם לא תשכנעו אותו מספיק – תביעתכם תידחה עוד לפני שתספיקו לעבור את דלת הכניסה, מאחר ושלב מרכזי בתביעת תאונת עבודה בביטוח הלאומי הוא ההכרה בתאונה וההתמודדות עם הוועדה הרפואית. מדובר בשלב של 'להיות או לחדול', פשוטו כמשמעו!
תביעה מוצדקת שלכם יכולה להידחות ולשלול את זכויותכם רק משום שלא הגעתם מוכנים.
תכניסו טוב לראש: לביטוח לאומי לא הולכים ללא יצוג של עורך-דין!
שכר הטרחה שתשלמו לעורך-הדין הוא כאין וכאפס לעומת הקצבה לה תימצאו זכאים ככל שתביעתכם תתקבל. לעומת זאת, ההפסד שייגרם לכם ככל שתלכו לוועדה בלי ייצוג ותביעתכם תידחה הוא לאין ערוך בהשוואה לשכר הטרחה שתשלמו לעורך-הדין.